Un server web stocheaza si livreaza continutul pentru un site web – cum ar fi text, imagini, videoclipuri si date despre aplicatii – clientilor care il solicita. Cel mai frecvent tip de client este un browser web, care solicita date de pe site-ul dvs. web atunci cand un utilizator face clic pe un link sau descarca un document pe o pagina afisata in browser.

Un server web comunica cu un browser web folosind Protocolul de transfer de hipertext (HTTP). Continutul majoritatii paginilor web este codat in Hypertext Markup Language (HTML). Continutul poate fi static (de exemplu, text si imagini) sau dinamic (de exemplu, un pret calculat sau lista de articole pe care un client le-a marcat pentru cumparare). Pentru a furniza continut dinamic, majoritatea serverelor web accepta limbaje de script din partea serverului pentru a codifica logica de afaceri in comunicare. Limbile acceptate in mod obisnuit includ paginile Active Server (ASP), Javascript, PHP, Python si Ruby.

Pentru a putea fi accesat de utilizatori din afara retelei sale, un server web are nevoie de o adresa IP publica. Pentru a imbunatati securitatea, totusi, serverele web sunt adesea „ascunse” in spatele unui proxy. Cele mai multe site-uri mari au mai multe servere web cu echilibrator de sarcina pentru a distribui traficul peste ele. De asemenea, este posibil ca mai multe site-uri web sa partajeze adresa IP publica a unui singur server web.

Ai nevoie de un Stattion Web Server ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *