Cand cautam un calculator online, este foarte probabil sa dam peste 3 feluri de calculatoare – folosite, reconditionate si noi. Pentru majoritatea persoanelor, un computer nou nu intra in discutie. Sau cel putin este o optiune destul de scumpa care trebuie cantarita foarte bine.
Datorita cresterilor de pret ale computerelor noi, crestere care vine direct de la producatorii de componente (OEM), multi oameni cauta compuetere folosite sau reconditionate in loc sa achizitioneze un computer nou cand vine vorba de a face un upgrade de la un laptop vechi.
Ca o firma care se ocupa cu construirea de sisteme de lucru profesionale, oamenii ne intreaba des care este diferenta dintre un computer refurbished si unul reconditionat, iar in articolul de azi va vom spune ce le spunem si lor. Continuati sa cititi pentru a afla.

Deci care este diferenta ?

Vanzator
Cand cautati un laptop nou (si prin asta ne referim la unul nou pentru tine), cel mai probabil o sa vezi numeroase laptopuri folosite si multe reconditionate si refurbished. Cea mai evidenta diferenta pe care o sa o observi este vanzatorul. Laptop-urile folosite sunt vandute prin intermediul site-urile si a platformelor de vanzari online unde oamenii pot vinde lucrurile folosite. Cu toate astea laptop-urile refurbished si reconditionate sunt vandute de catre vanzatori din industria tehnologiei. Cand cumparati un laptop de la un vanzator din industria tehnologiei, achizitia este una mai sigura datorita garantiei si a dovezii de cumparare (factura).

Calitatea
Cand oamenii compara un laptop folosit cu unul reconditionat vandut de catre un vanzator din industria tehnologiei, uneori se gandesc “Proprietarul laptop-ului folosit sustine ca laptop-ul nu a fost stricat niciodata. Iar un laptop reconditionat sugereaza faptul ca acesta a fost la un moment dat stricat iar mai apoi reparat – deci nu este achizitionarea unui laptop folosit care nu a fost stricat varianta cea mai buna ?”
la prima vedere un laptop folosit care nu a fost niciodata stricat ar parea cea mai buna varianta, dar sunt 2 lucruri pe care trebuie sa le luati in cosiderare. Primul, cine poate spune cu certitudine ca vanzatorul laptopului folosit spune adevarul sau stie daca acesta functioneaza 100% in parametrii optimi ? Iar al doilea, ce s-ar intampla daca ar fi sa cumparati un laptop folosit care nu are garantie si care s-ar strica la scurt timp ? Vanzatorul v-ar restitui banii ? Din pacate, putin probabil.
Cand cumparati un laptop sau un calculator reconditionat, in esenta cumparati un laptop care a fost stricat, reparat si readus la parametrii optimi de functionare de catre un specialist. Iar daca ceva nu este in regula, puteti beneficia oricand de garantie sau de returnarea produslui.