Citrix Hypervisor este cea mai importanta platforma de virtualizare open source, alimentata de Xen Project si de instrumentul XAPI. Este utilizat in cele mai mari intreprinderi din lume.

Citirix XenServer este o platforma hipervisor care permite crearea si gestionarea infrastructurii de server virtualizate. Este dezvoltat de Citrix Systems si este construit prin intermediul hipervizorului de masina virtuala Xen. XenServer ofera servicii de virtualizare si monitorizare a serverului. Este disponibil pe o platforma de hipervisor pe 64 de biti si poate fi executat pe intreaga serie x86 de procesoare.

Cirtix XenServer se numara printre solutiile de virtualizare oferite de Citrix Systems, care consolideaza puterea de calcul a unui server fizic in mai multe masini virtuale, toate emuland ca un server standard. Citrix XenServer este creat pentru a furniza cerintele operationale ale unui server standard si accepta majoritatea sistemelor de operare ale serverului, cum ar fi Linux si Windows Server, pe masinile serverului invitat.

Prin componenta sa de monitorizare a masinilor virtuale, Citrix XenServer gestioneaza alocarea si distributia resurselor de calcul ale serverului fizic intre masinile virtuale si le administreaza performanta si utilizarea acestora.

Ai nevoie de un Stattion Server XEN ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *