Un server de backup este un tip de server care permite backup-ul de date, fisiere, aplicatii si / sau baze de date pe un server specializat intern sau de la distanta. Acesta combina tehnologiile hardware si software care ofera servicii de stocare si recuperare a copiilor de rezerva pentru computere, servere sau dispozitive conexe.

Un server de backup este, in general, implementat intr-un mediu IT al intreprinderii in care sistemele de calcul dintr-o organizatie sunt conectate de o retea la unul sau mai multe servere de rezerva.

Un server de rezerva este format dintr-un server hardware standard cu o capacitate de stocare substantiala, in mare parte cu unitati de stocare redundante si o aplicatie de server de backup construita in acest scop. Programul de backup pentru fiecare computer poate fi instalat cu o aplicatie de utilitate client sau configurat in sistemul de operare gazda (OS). La ora programata, gazda se conecteaza cu serverul de rezerva pentru a initia procesul de copiere a datelor. Copia de rezerva poate fi recuperata sau recuperata in cazul pierderii datelor, coruptiei datelor sau recuperarii dezastrelor.

In contextul unui furnizor de servicii de hosting sau cloud, un server de backup este conectat de la distanta prin Internet pe o interfata Web sau prin interfete de programare a aplicatiilor furnizorului (API).

Ai nevoie de Stattion Backup Server ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *